Nieuwsberichten

Majoor Koen van Dinter van 105 geniecompagnie waterbouw ontvangt eerste exemplaar "als bruggen konden praten"

P E R S B E R I C H T / U I T N O D I G I N G

MAJOOR KOEN VAN DINTER VAN 105 GENIECOMPAGNIE WATERBOUW ONTVANGT EERSTE EXEMPLAAR “ALS BRUGGEN KONDEN PRATEN”

Jubileumboek over 75ste keer pontonbrug tijdens de Vierdaagse in Cuijk
 
Cuijk, 4 juli 2018 – Woensdag 11 juli aanstaande om 16.00 uur ontvangt majoor Koen van Dinter, commandant van de 105 Geniecompagnie Waterbouw, het eerste exemplaar van het boek “Als bruggen konden praten”. De aanbieding van het eerste exemplaar vindt plaats bij het pontondeel aan de Maas/Cuijkse zijde, vlakbij de passantenhaven. Het boek - uitgegeven ter gelegenheid van de 75ste pontonbrugslag tijdens de komende Vierdaagse in Cuijk - is een initiatief van de gemeente Cuijk, het Comité VierdaagseFeest Cuijk en de 105 Geniecompagnie Waterbouw, en is daarnaast mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de gemeente Mook en Middelaar, de Stichting DE 4DAAGSE en Bureau Inpladi. Ook burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk, burgemeester Gradisen van Mook en Middelaar, Henny Sackers (voorzitter van de Stichting DE 4DAAGSE) en Ingrid Kloosterman (voorzitter Comité VierdaagseFeest Cuijk) zijn bij dit moment aanwezig en ontvangen een exemplaar van het boek.

Jubileum
De Maas oversteken via de pontonbrug bij Cuijk is voor veel wandelaars één van de hoogtepunten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar ligt de brug er voor de 75ste keer. Een feit dat het Comité VierdaagseFeest Cuijk, de gemeente Cuijk, de gemeente Mook en Middelaar, de Stichting DE 4DAAGSE, de 105 Geniecompagnie Waterbouw van de Koninklijke Landmacht en het Cuijkse Bureau Inpladi niet onopgemerkt aan zich voorbij wilden laten gaan. Speciaal voor dit jubileum is dan ook een fotoboek ontwikkeld vol met achtergrondverhalen.
 
Bezoek van de Koning
De initiatiefnemers zijn samen in de historie van de brugslag gedoken. Vanuit allerlei kanten – zoals de Fotoarchiefdienst Cuijk – zijn foto’s verzameld. En achter elke foto zit een verhaal. Al die bijzondere herinneringen zijn opgetekend door schrijver Jos Janssen en vormgegeven in een prachtig naslagwerk door Bureau Inpladi. De verhalen bij de foto’s worden vergezeld met achtergrondinterviews. Jos Janssen heeft daarvoor een divers palet aan betrokkenen geïnterviewd. Zo ontbreken de Cuijkse Burgemeester Wim Hillenaar en zijn Mookse collega Willem Gradisen natuurlijk niet. Maar ook Koen van Dinter, compagniecommandant van de 105 Geniecompagnie Waterbouw vertelt over de realisatie van de pontonbrug. Maar er zijn ook verrassende gesprekken; zo vertelt Richard Heere, zoon van de pontbaas, dat ze een dubbeltje vroegen om de brug over te komen. En wat dacht u van Frank van Maasacker die thuis de Vierdaagsebrug heeft nagebouwd. Of Sjaak Beelen, de oprichter van het Vierdaagse Orkest, waarvan de leden tijdens een optreden met z’n allen bijna in de Maas vielen.
 
Beperkte oplage
Het fotoboek in het kader van de 75ste brugslag is in beperkte oplage verkrijgbaar. Cuijkse deelnemers aan de Vierdaagse 2018 krijgen het boek gratis aangeboden. Andere geïnteresseerden kunnen vooraf intekenen door een mailtje te sturen naar info@vierdaagsefeestcuijk.nl. In de voorverkoop kost het boek € 10. Vanaf 12 juli is het voor € 12,50 euro te koop bij de Primera, de Read Shop en Via Canella in Cuijk. Tijdens de Vierdaagse-week zijn ze ook op de Maaskade verkrijgbaar.
 
http://www.pura-catering.nl/
https://www.primetime.nl/
http://www.laarakker.com/
http://www.cuijk.nl/
https://www.regionvastgoedontwikkeling.nl/
http://www.abenreclame.nl/
Alle sponsors ››