Back to Top

The Jukebox: een uniek concert waar het publiek de speellijst bepaalt

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht presenteert een bijzondere voorstelling waarin het publiek kan kiezen welke muziek er gespeeld wordt. Met behulp van een QR-code kunnen de bezoekers stemmen op hun favoriete nummers uit een lijst van 50 verschillende titels, variërend van filmmuziek tot popmuziek en van house tot marsmuziek. Het resultaat is een verrassend en gevarieerd programma dat elke avond anders is.

 

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht staat onder leiding van Lode Mertens en bestaat uit 48 professionele musici die zich hebben gespecialiseerd in de lichte muziek. Het orkest wordt ondersteund door de getalenteerde vocalisten Talita Angwarmasse en Jeroen van den Berg, die de gekozen nummers ten gehore brengen. De presentatie van de avond is in handen van Patrick Sytsema, die het publiek op een enthousiaste en humoristische manier meeneemt in het verhaal achter de muziek. Op een groot led-scherm achter het orkest kunnen de bezoekers de uitslag van de stemming volgen en zien welke nummers er aan bod komen.

 

Het idee voor The Jukebox is ontstaan uit de wens om het publiek meer te betrekken bij het concert en om de muzikale voorkeuren van de bezoekers te leren kennen. Het orkest wil zo laten zien dat het een breed repertoire heeft en dat het zich kan aanpassen aan elke situatie. Het orkest wil ook een verhaal vertellen met zijn muziek en een verbinding maken tussen de wereld van de luchtmacht en de samenleving.

 

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot na de Tweede Wereldoorlog, toen het werd opgericht als een vrijwilligerskorps. In 1950 kreeg het orkest de ministeriële goedkeuring om een groter beroepsorkest te worden. Sinds de jaren '90 profileert het orkest zich als een orkest voor lichte muziek en verzorgt het spectaculaire theaterproducties door het hele land. Het orkest heeft ook een ceremoniële functie en speelt bij officiële gelegenheden en herdenkingen.

 

The Jukebox is een unieke kans om dit toporkest van de Koninklijke Luchtmacht te horen en te zien met zijn eigentijdse sound en met zijn spectaculaire licht en decor. Het is een interactieve en dynamische voorstelling die elke muziekliefhebber zal aanspreken. Het orkest nodigt iedereen uit om te komen kijken en luisteren, maar vooral om mee te doen. Pick what we play!